PREDSTAVUJEME NAŠICH 5 TOP PRODUKTOV PRÍRODNEJ KOZMETIKY

Tým, čo tu v e-shope predávame, skutočne aj žijeme. Väčšinu produktov, ktoré sa u nás na poličke v kúpeľni nachádzajú, by sme mohli označiť ako prírodná kozmetika. Musím napísať „väčšinu“, nebudem vám klamať, hlavne manžela sa mi na 100 % odnaučiť od chemickým značiek nepodarilo, ale aj on svoju spotrebu znížil. To je ďalší bod, ktorý je pre mňa pri kozmetike dôležitý. Neposudzujem ju totiž len z pohľadu zloženia, ale zaujíma ma aj to, ako je produkt zabalený, a v prvom rade riešim, či ho vôbec potrebujem. Minimalizmus pri mojej dennej starostlivosti o pleť a vlasy hrá hlavnú úlohu.

Mnoho ľudí si myslí, že prírodná kozmetika je drahá. V dnešnom článku vám však chcem ukázať produkty, ktoré sú naozaj cenovo veľmi dostupné, dlho vám vydržia a poďakuje vám za ne nielen vaše zdravie, ale aj planéta. Aké to sú?čajovníkový olej

  1. RUŽOVÁ VODA

Ak si chceme udržať pleť bez vyrážok a čiernych bodiek, je nevyhnutné čistiť ju aspoň pred spaním. Mali by tak robiť najmä tí z nás, ktorí žijú v meste. Smog, prach, to všetko sa nám na pokožke zachytáva, aj keď tieto častice nevidíme. Keď píšem čistiť, určite tým nemyslím drhnúť pleť chemickými gélmi s alkoholom, ktoré nadmerne vysušujú a narúšajú prirodzenú kožnú bariéru. Práve ružová voda je prírodným a veľmi jemným spôsobom čistenia pleti a nemusíte sa báť používať ju, či už máte pleť aknóznu, vráskavú alebo precitlivenú. Naopak! Upokojuje, hydratuje a často dobre sadne aj atopikom. U nás ju zoženiete od českej rodinnej značky Renovality.

A keď už sme pri tejto značke, odporúčame pozrieť sa aj na Renovality oleje - náš obľúbený je arganový, ktorý je úžasný aj na vlasy. Stačí kvapka votrená do vlhkých prameňov a vlasy sú krásne pružné, lesklé a vyživené. Vyživujúci olejček je vhodné nanášať na pleť práve pred spaním po vyčistení ružovou vodou.relaxační mýdlo

  1. PRÍRODNÉ TUHÉ MYDLO

 Menej je viac - to stopercentne platí aj pri výbere mydla. Malé tuhé mydlo má vždy lepšie zloženie a menej obalu ako tekuté sprchové gély a mydlá na ruky. Prečo? Pretože tekuté produkty musia vždy navyše obsahovať konzervanty a stabilizátory, keďže voda obsiahnutá v produkte znamená väčšie riziko, že sa začne kaziť. Už len z tohto dôvodu býva zloženie tuhého mydla kratšie a zvyčajne aj vhodnejšie pre atopikov. Našou špecialitou je grécke tuhé mydlo Knossos, ktoré obsahuje len olivový olej, vodu a soľ. Vďaka tomu je vhodné aj pre tú najcitlivejšiu pokožku bábätiek. Je naozaj veľmi príjemné a ja osobne ho rada používam aj pri holení chĺpkov. Navlhčenú pokožku stačí namydliť a následne použiť žiletku. Po mydle dobre kĺže a pokožka nie je po holení podráždená. Celkovo toto mydlo nevysušuje.

  1. TUHÝ ŠAMPÓN MUSK

Mám naozaj veľmi husté vlasy a k tomu extrémne citlivú pokožku hlavy. Ak mi šampón nesadne, pokožka ma svrbí a páli. A ak šampón vyhovuje mojej pokožke, ale nesadne mojim vlasom, už na druhý deň ich mám mastné a spľasnuté. Ale s tuhým šampónom od malej slovenskej značky Musk to všetko sadlo dokonale a Musk ma presvedčil, že tuhý šampón môže fungovať, naozaj zmyť mastnotu a ešte zanechať nadýchané zdravé vlasy. To sa nedalo povedať o žiadnom z tuhých šampónov, ktoré som dovtedy vyskúšala.

Okrem skutočne luxusného prírodného zloženia a ručnej výroby musím pri ňom vyzdvihnúť aj obal. Tuhý šampón predávame zabalený v malej krabičke z recyklovaného papiera. Šampón mi pritom vydrží určite dlhšie ako jeho kolegovia z plastových fľaštičiek.

  1. VULKANICKÁ PEMZApemza

Suché päty nie sú pekné, ale ani príjemné. Ak vás trápi zrohovatená koža na chodidlách, určite vám odporúčame zaobstarať si vulkanickú pemzu a nedopustiť, aby tento stav viedol až k bolestivým prasklinám, ktoré sa ťažko hoja. S tou klasickou (plastovou) pemzou, ktorú nájdete v supermarketoch, sa tá naša nedá porovnať. Jej účinnosť vás ohromí. Navyše ide o pravý kameň, ktorý je naozaj stabilný, nevadí mu voda, nedrobí sa a neobrusuje. Naozaj vám vydrží roky. Obsahuje tiež množstvo cenných minerálov a stopových prvkov, ako je meď, zinok a železo. Tie pomáhajú dezinfikovať a hojiť prípadné praskliny na pätách. A keď už sme pri doplnkoch starostlivosti o pleť, nemôžeme nespomenúť našu bambusovú zubnú kefku. Aj tá je skvelou náhradou, ak sa snažíte redukovať plasty vo svojom živote.

  1. DEZODORANTY DEOGUARD

Ak si myslíte, že prírodný dezodorant nemôže fungovať, tak ste na omyle. Dezodoranty značky Deoguard sú podľa mňa tými najlepšími, aké možno na trhu nájsť – alebo aspoň najlepšími zo všetkých, ktoré som kedy vyskúšala. Hravo strčia do vrecka aj tie klasické s chemickým zložením. Podľa mňa by sa pokojne mohli právom nazývať antiperspirantmi, pretože sa s nimi naozaj nepotím. Príjemne ľahko voňajú, dobre sa nanášajú, vôbec nefarbia a nerobia škvrny na oblečení. Je tuhšie, takže z nich naberiete len trochu a skutočne dlho vydržia. Obsahujú horčík, ktorý sa vám tak každý deň vstrebáva do tela. A cenovo sú vzhľadom na zloženie viac ako prijateľné. Mojou srdcovkou je vôňa pivónia s bavlnou, ľahko sladkastá, ale naozaj veľmi jemná. Deoguard (Deogard – takto to je aj v origináli) však myslí aj na mužov a ponúka unisex verziu alebo napríklad vôňu limetky a bergamotu.