NAČO SLÚŽIA LAPAČE SNOV A PREČO SI ICH ZAOBSTARAŤ?

Lapače snov pochádzajú z kultúry severoamerických Indiánov. Legenda hovorí, že prvý lapač snov vyrobila matka malého dieťatka na radu šamana, keď jej dieťa plakalo a nemohlo spať. Ide o veľmi starú tradíciu, Indiáni ich používali po stáročia a ich potomkovia ich dodnes považujú za posvätné. Zo Severnej Ameriky sa lapače snov postupne rozšírili takmer do celého sveta a stali sa predovšetkým módnou dekoráciou našich spální.

lapač snů měsíc

AKO LAPAČE FUNGUJÚ?

Zlý spánok a desivé sny z času na čas potrápia deti aj dospelých. Pocit, že nemôžete pokojne spať alebo sa neustále budíte, nie je veru príjemný. Úlohou lapača snov je tieto zlé sny zachytiť a sieťkou pustiť ku spiacemu človeku len pekné sny. Zlé sny uviaznuté v lapači potom spáli prvý ranný lúč. Indiáni pripisovali snom veľký význam, považovali ich za dôležité informácie zoslané zhora do našej mysle a riadili sa nimi vo svojich životoch.

 VÝZNAM JEDNOTLIVÝCH ČASTÍ

Kruh lapača symbolizuje nekonečný vesmír, kruh života či každodennú dráhu Mesiaca a Slnka. Tradične sa vyrábal z ohybného prútia, ktoré sa omotalo látkou alebo šnúrkou.

Perie pomáha zachytiť pekné sny a preniesť ich do mysle spiaceho človeka. Vďaka pierkam si práve tieto pekné sny pamätáme aj po prebudení.

Koráliky a kamienky boli na lapači zavesené ako zdroj ochrannej a pozitívnej energie, priťahujú pekné sny.

Sieť s uzlíkmi zachytáva zlé sny a nedovolí im dostať sa k spiacemu človeku. Sieť je pravdepodobne inšpirovaná pavučinami.

Lapače sa vždy vyrábali len z prírodných materiálov a plietli sa ručne. Obe tieto podmienky spĺňajú aj lapače snov v našej ponuke. Farba lapača potom závisí výlučne od vášho vkusu.

 bali lapač

KAM UMIESTNIŤ LAPAČE SNOV?

Lapač snov by mal byť umiestnený v spálni v blízkosti spiaceho, najlepšie voľne zavesený v priestore nad posteľou alebo na blízkej stene či okne. Ako už bolo spomenuté, zlé sny ráno spália slnečné lúče, preto je ideálne umiestniť ho tak, aby nebol zatienený a aby sa k nemu ráno slnečné lúče dostali. Ak to vaša spálňa neumožňuje, odporúčame ho z času na čas počas dňa zavesiť na okno, aby ho slnko mohlo očistiť od negatívnej energie.