AKO POUŽÍVAŤ FACE ROLLER?

Deň robia skvelým malé rituály. My sme k rannej káve a večernému seriálu pridali ešte každodennú krátku masáž tváre pomôckami z pravých kameňov, ktoré sme si zamilovali a radi by sme vás s nimi v tomto článku  zoznámili. Máme ich totiž tak radi, že si ich už viac ako rok nechávame vyrábať a ich ponuku neustále rozširujeme. Prvou z týchto masážnych pomôcok je masážny valček alebo face roller. Vďaka nemu je pleť žiarivejšia, pomáha redukovať opuchy a vrásky a tiež pomáha uvoľniť svaly okolo čeľuste, ktoré mávame napäté najmä v stresujúcich obdobiach.

Každodennou jemnou masážou podkožné tkanivo (spodnú vrstvu pokožky) navyše zbavíte toxínov, čo vedie k menšiemu masteniu pokožky a tiež k menšej tvorbe čiernych bodiek a akné. Okrem toho je masážou stimulovaná aj produkcia kolagénu, ktorý je pre pevnú a zdravú pokožku nevyhnutný. Face roller je vhodný naozaj pre všetky typy pleti vrátane tej citlivej.amber (15)

FACE ROLLER POUŽITIE

Tento masážny valček na tvár je vyrobený z polodrahokamov, najobľúbenejšie kamene sú ruženín a krištáľ, ale nájdete u nás aj rollery z ónyxu alebo ametystu. Jeho širšia strana je vhodná najmä na masáž čela, líc, krku alebo dekoltu. Kratšia časť sa používa najmä na očné okolie.

Face roller sa používa ideálne každý večer počas niekoľkých minút. Opuchnuté očné okolie je, samozrejme, príjemné masírovať aj ráno. Masáž valčekom je veľmi jemná a príjemná a nemusíte sa, samozrejme, obmedzovať len na oblasť tváre, ale používajte ho napríklad aj na ruky, chrbát alebo nohy, kde jemne podporí odtok lymfy.

Pre ešte výraznejší chladivý efekt, ktorý valček prirodzene má, ho môžete pred použitím na chvíľu vložiť do mrazničky.

A AKO KONKRÉTNE TEDA POSTUPOVAŤ?

Nebojte sa, masáž pomocou valčeka je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý, stačí sa držať tohto postupu.

  1. VYČISTITE SI POKOŽKU TAK, AKO TO ROBÍTE BEŽNE

Na našej koži sa celý deň usadzuje smog, pot, vírusy a mnoho ďalších častíc, ktoré určite do pokožky vmasírovať nechcete. Prvým krokom večernej starostlivosti by tak určite malo byť odlíčenie pleti. Ak sa nelíčite, môžete použiť napríklad len jemné kvetinové vody.

  1. NANESTE KRÉM ALEBO OLEJ

Naneste na tvár svoj obľúbený krém, pleťový olej, sérum alebo masku, skrátka produkt, ktorý chcete našou pomôckou do pokožky zapracovať. Face roller môžete, samozrejme, používať aj nasucho, ale bolo by škoda valček nevyužiť aj na zapracovanie hydratačnej a ošetrujúcej kozmetiky, keďže sa vďaka masáži lepšie vstrebe.

  1. ZAČNITE MASÁŽ OD BRADY

Pri použití face rollera myslite na to, že chcete masážou bojovať proti následkom starnutia a gravitácie. Postupujte teda v opačnom smere, pekne zdola nahor. Začnite na brade pomocou širšieho konca a prechádzajte smerom k ušiam a lícnym kostiam. Čelo tiež masírujte smerom od koreňa nosa k vlasatej časti hlavy. Potom použite užšiu časť a masírujte očné okolie. Širším koncom tiež masírujte krk a dekolt plynulým pohybom smerom nahor.

  1.    OČISTA

Použitý face roller opláchnite a utrite dosucha. Nepoužívajte žiadne chemické čističe.

AKÝ KAMEŇ ZVOLIŤ?

Či už veríte v silu a pozitívnu energiu jednotlivých kameňov, alebo nie, jedno sa kameňom uprieť nedá. Naozaj príjemne chladia, čo oceníte, ak vás trápia opuchy očí, vačky pod očami a pod. Pre tých z vás, ktorých zaujíma nielen vzhľad, ale aj použitý kameň, nižšie uvádzame, ako ktorý z nich pôsobí na naše telo aj dušu.

RUŽENÍN

Face roller z nežného ruženínu je jednoznačne najobľúbenejšou pomôckou určenou na masáž pokožky. Ruženín je kameňom lásky, nehy a krásy. Už v starovekom Egypte mu boli pripisované omladzujúce a protivráskové účinky. Ruženín do seba pohlcuje všetko negatívne a je vhodné ho predovšetkým počas splnu dávať k oknu, aby ho mesačný svit očistil od týchto nazhromaždených negatívnych energií.

KRIŠTÁĽ

Čistý a luxusný vzhľad krištáľu si zamilujete. Krištáľ je univerzálny kameň vhodný pre všetky typy pleti. Sú mu pripisované hojivé a regeneračné účinky. Číry krištáľ má moc odoberať negatívnu energiu a dobíjať nás tou pozitívnou. Odporúčame ho preto raz za čas opláchnuť pod tečúcou studenou vodou na očistu od negatívnej energie a následne dať  za okno na slnko, nech sa nabije novou energiou, ktorú vám potom môže počas masáží odovzdať.

AMETYST

Ametyst sa radí medzi najsilnejšie ochranné kamene, preto býva často používaný ako amulet. Tento kameň má podľa ľudových múdrostí veľký vzťah práve k oblasťou hlavy a priaznivo pôsobí proti jej bolestiam, k tomu navyše podporuje našu tvorivosť, intuíciu a myseľ. Na očistenie od negatívnych energií ho odporúčame pravidelne opláchnuť pod prúdom chladnej vody.

AVENTURÍN

Upokojujúci zelený aventurín pôsobí harmonizačne, odporúča sa pri ťažkostiach so zaspávaním, pri nepokoji, nervozite či hyperaktivite. Jeho odtiene môžu byť svetlé, tmavé aj sivasté, na jeho účinok to však vplyv nemá. V oblasti starostlivosti o pleť sa odporúča predovšetkým pre ľudí so sklonom k masteniu a akné. Tento kameň nevyžaduje žiadnu špeciálnu starostlivosť.

FACE ROLLER ALEBO GUA SHA KAMEŇ?1E9377AA-1747-4F31-B529-0E59EC2C250E

Úprimne povedané, každý je skrátka iný, a ak sa nemôžete rozhodnúť, odporúčame zakúpiť si set, ktorý obsahuje oba varianty. Ak chcete len jeden typ, odporúčame určite zvoliť valček, pokiaľ vás trápia opuchy očného okolia, na ktoré je valček naozaj veľmi príjemný.

Ak večer padáte únavou, odporúčame skôr face roller. Valček skutočne dobre padne do ruky a na masáž sa nemusíte príliš sústrediť, stačí intuitívne prechádzať po masírovaných miestach.

Masáž pomocou guasha je trochu náročnejšia a človek musí dávať pozor, aby mu kameň nevykĺzol z ruky, na druhej strane ide určite hlbšie, masáž je intenzívnejšia a ak vás trápi napríklad väčšie napätie svalov na tvári alebo celkovo preferujete silnejšie masáže, bude pre vás guasha skvelá voľba. Ideálne je, ak nestíham, použiť face roller, ak mám dostatok času, potom zvoliť gua sha. Tento názor však berte ako čisto subjektívny, možno vaša skúsenosť bude iná a budeme veľmi radi, keď sa s nami o ňu podelíte.