Bolestivá menštruácia - ako ju riešiť bez chémie?

Dnes by som sa s vami rada podelila o nejaké tipy, ako riešiť menštruačné bolesti prírodnými spôsobmi - trochu inými, než je nahrievanie alebo horúca sprcha, ktoré budete ťažko realizovať v škole alebo v zamestnaní. Sama dobre viem, aké môžu byť tieto dni obťažujúce (veľmi mierne povedané :-)). Za tie roky som si našla pár trikov, ako ich prežiť a postupne dokonca aj ako o nich takmer nevedieť. Tu sú:

1. ŽLTÁ TKANIVOVÁ SOĽ - Magnesia phosphorica je minerál, ktorý upokojuje kŕče hladkej svaloviny, teda maternice, ale napríklad aj podráždených čriev, ak pri menštruácii mávate hnačku. Túto soľ je ideálne užívať dlhodobo v menších dávkach a zároveň si na začiatku svojich dní urobiť tzv. "Hot Mag" - 5  10 pastiliek zalejete horúcou vodou a ešte horúce vypijete, podľa potreby zopakujte. Táto Schüsslerova soľ tak pôsobí najrýchlejšie na akútne bolesti. Dlhodobým užívaním by ale každá menštruácie mala byť lepšia a lepšia.

2. BACHOVE KRÍZOVÉ ESENCIE - odporúčajú sa nielen na zvládanie psychicky náročných situácií, ale aj v prípade akútnej bolesti. Sama ich mám vyskúšané pri zápale zuba, a potom práve pri menštruácii. Na jednom školení ma zastihla celkom nečakane, zato pekne bolestivo. Jediné, čo som mala v kabelke, boli krízové ​​kvapky. Nakvapkala som ich do nápoja a postupne popíjala. Asi po 15 minútach som bola bez bolestí. Pretože bola práve prestávka, vyrazila som na obed - bohužiaľ, len s peňaženkou a bez kvapiek. V polovici obeda som sa už pekne krútila a po jedle rýchlo utekala späť do učebne pre kvapky, po ktorých sa mi opäť rýchlo uľavilo. Od tej doby sa ich snažím mať naozaj vždy pri sebe!

3. CVIČENIE PODĽA LUDMILY MOJŽÍŠOVEJ - nudná, ale naozaj účinná metóda na menštruačné kŕče. Objavila som ju skôr, než tie predošlé. Nenechajte sa zmiasť, ak cviky nájdete ako liečbu pre neplodné páry. Podporujú funkciu maternice a celkovo malej panvy, a preto je táto séria jednoduchých cvikov pôvodne určená práve ako podpora počatia. Výborne ale zaberá aj na ďalšie ženské ťažkosti vrátane bolestivej menštruácie. Sama na sebe mám vyskúšané, že fungujú parádne. Tiež mám ale vyskúšané, že akonáhle som necvičila naozaj denne, tak sa bolesť vrátila.

4. MENŠTRUAČNÝ KALÍŠOK - niektoré zdroje uvádzajú, že naozaj bolesti znižuje. Ja by som skôr povedala, že čo nevidím, to nie je :-). A s kalíškom to, že krvácate, naozaj takmer neuvidíte. Navyše ani necítite, že ho máte.

A na záver ešte jedna úplne neprírodné rada. Ak cítite, že sa bolesti stále stupňujú a nepomáha nič, gynekológovia odporúčajú dať si lieky proti bolesti skôr, ako sa bolesť naplno rozbehne - potom už totiž väčšina liekov z lekárne nie je schopná zabrať, alebo si musíte vziať oveľa vyššiu dávku. To by som napokon povedala aj o Bachových esenciách a tkanivových soliach. Radšej nečakajte a vezmite si ich hneď na začiatku "zbytočne", ako by vás bolesť mala ochromiť.