Posilnenie imunity prírodnou cestou

V súčasnej dobe, keď koronavírus udrel už aj na Slovensku, sa na mňa mnoho zákazníkov obracia s otázkami, ako posilniť imunitu, a to najlepšie prírodnou cestou. Celú situáciu sledujem už od prvých zverejnených prípadov v Číne a snažím sa získavať informácie z jednotlivých štátov v súvislosti s odporúčaniami pre pacientov. Nebudeme sa dnes zaoberať hygienou alebo karanténou, ale naozaj praktickými tipmi z hľadiska stravy, ako nielen na túto infekciu pripraviť svoje telo a možno aj myseľ, pretože tieto dva aspekty nemožno oddeľovať.

Ako sa na nás valí zo všetkých strán, práve oslabená imunita alebo dlhodobé zdravotné ťažkosti môžu byť príčinou, prečo sa u niektorých pacientov koronavírová infekcia zvrhne na boj o život. Koronavírus u týchto jedincov vyvolá silný zápal pľúc, v ktorých sa hromadí hnis a pacient sa v podstate udusí. Ako tomuto teda predísť? Odborníci odporúčajú nasledujúcu prevenciu - zvýšený príjem vitamínu D, ktorého máme po zime, bohužiaľ, všetci v SR veľký deficit, a ideálny pomer medzi omega mastnými kyselinami. Znie to komplikovane, ale najväčším zdrojom ako omega mastných kyselín, tak aj vitamínu D je rybí olej z tresčej pečene, ktorý je vyrobený bez tepelnej úpravy z lovu z divokej prírody. Práve taký nájdete v našej ponuke od značky Rosita. Ich informácie k tomuto odporúčaniu sú natoľko presvedčivé, že som aj ja vybavila rybím olejom celé príbuzenstvo :-). Rybí olej v tekutej forme má tú výhodu, že je možné ho podávať už deťom od 6 mesiacov.

V Taliansku i Číne sú potom jednoduché odporúčania, ktoré nie je potrebné ďalej rozpisovať. Nabádajú k vysokým dávkam vitamínu C, prípadne k užívaniu betaglukánov, čo sú látky, ktoré stimulujú imunitu a podporujú činnosť bielych krviniek. Betaglukány nájdete v našej ponuke od kvalitnej značky Renovality, kde sú doplnené acerolou. Acerola je jedným z najsilnejších zdrojov vitamínu C. My sme doma navýšili napríklad konzumáciu cvikly alebo si dávame šťavu z kapusty, ktorú ja osobne milujem.

Doma sme tiež zvyknutí dávať si "na imunitu" Schüsslerovu soľ Ferrum phosphoricum, označovanú aj ako magenta. Dávame si ju teda aj v tomto období. Ferrum phosphoricum je minerál, ktorý sa odporúča na posilnenie imunity ako prevencia virózy, odporúčam ho ľuďom a predovšetkým deťom, ktoré sú často choré a sú oslabené. Je vhodné ho užívať pri virózach s ľahším priebehom so zvýšenou teplotou. K tomu si sem tam dáme aj Zincum. Práve zinok je ďalší z minerálov, ktorý má na imunitu silný vplyv.

Čo však nemôžem opomenúť je minerál Kalium phosphoricum, ktorý máme doma vždy v zálohe. Ide o zlúčeninu draslíka a fosforu. Práve soľ Kali Phos je odporúčaná pri stavoch, kedy má človek vysoké horúčky a dochádza k nekróze tkanív. Jej užívanie je veľmi vhodné, ak máte horúčky nad 38,5 °C. V systéme tkanivových solí sa odporúča ako taká krízová soľ, ktorú je vhodné dávať si vždy, keď ide o život. A to nielen pri chorobe, ale napríklad aj pokiaľ žene hrozí potrat. Pri vysokých horúčkach a zápale dochádza k veľkému úbytku tohto minerálu. Pri analýze pitiev talianskych obetí sa ukázalo, že mali veľký deficit práve draslíka! A potom tiež zinku a selénu, ale predovšetkým draslíka. V prípade, že teda chytíte toto ochorenie a budete mať horúčky, určite odporúčam mať v zálohe práve Kalium phosphoricum. Doma sa vám určite nestratí, pretože má celý rad ďalších využití.

Homeopatia. Sú už opísané veľmi nádejné prípady vyliečenia ťažkých prípadov pomocou homeopatie v Iráne, Taliansku, Francúzsku či Číne. Homeopatickou liečbou sa veľmi intenzívne zaoberajú najvýznamnejší homeopati, ako napríklad Rajan Sancaran. Napokon, homeopati boli úspešní aj v časoch španielskej chrípky, ku ktorej je koronavírus často prirovnávaný. Ako veľmi vhodné sa javia lieky Gelsemium (na miernejšie prípady) a Camphora (pre prípady s dýchavičnosťou). Ak vás k tejto téme zaujíma viac informácií, pán Hrabák spísal všetky informácie a tak, ako sa skúsenosti menia, tak ich aj aktualizuje, tu sa prekliknete na článok. Tiež tu nájdete  ďalšie tipy ako si posilniť imunitu so silou prírody.

Psychika. Stres, neistota, obavy, strach. Emócie, ktoré teraz zažívame, či už kvôli strachu o zdravie, o blízkych alebo z dôvodu výpadku príjmov a neistej budúcnosti. Čo v tejto chvíli pomáha mne?

Po prvé, sú to meditácie. Nájdete ich mnoho napríklad aj na Youtube. Riadené meditácie, ktoré vás upokoja alebo vám pomôžu zaspať.

A po druhé, moje milované Bachove esencie. Nemohla som si nevšimnúť, že aj vy objednávate krízové ​​esencie viac než predtým. Podľa mňa však tieto nie sú úplne vhodné. Áno, snáď na ten prvý šok, keď zrazu prišla karanténa, zavreli sa verejné miesta atď. Pokiaľ vás ale trápi strach zo smrti, strach o blízkych alebo napríklad cítite veľkú nervozitu kvôli svojej budúcnosti, potom táto krízová zmes nie je vhodná. Neublíži vám, ale určite nepomôže tak, ako esencia namiešaná na mieru vašim pocitom. Čo napokon tvrdím vždy, nielen v tejto súvislosti. Každý z nás prežíva zdanlivo rovnakú situáciu inak a každý z nás potrebuje iné esencie pre navrátenie psychickej pohody. Ak je psychika to, čo vás teraz trápi najviac, neváhajte sa na mňa obrátiť, rada vyberiem esenciu práve pre vás. Ešte než som sa vrhla na eshop a alternatívu, študovala som klasickú psychológiu, a preto je mi najbližšie pomáhať druhým práve v tejto oblasti.

A po tretie, nezabúdajte aj na spánok. Je veľmi dôležitý pre naše nielen psychické, ale aj fyzické zdravie. Kvalita spánku sa vždy zrkadlí na našom zdraví a prirodzene posilňuje našu imunitu. Pokiaľ máte s kvalitou spánku problémy, často býva na vine zlý matrac – zaobstarať si nový kvalitný matrac o správnej tuhosti sa potom viac než oplatí.