Tkanivové soli podľa znamenia

Do systému Schüsslerových solí sa astrológia dostala vďaka americkému lekárovi Washingtonovi Careymu a jeho asistentke už v 30. rokoch minulého storočia. Carey napísal niekoľko kníh, kde jednotlivé tkanivové soli priraďuje jednotlivým minerálom. Jeho najvýznamnejším dielom bola kniha The Zodiac and the Salts of Salvation, ktorú vydal v roku 1932. Pre nás laikov, ktorí sa neorientujeme v astrológii, je toto prepojenie len ťažko uchopiteľné. Základným predpokladom je, že tak, ako nás ovplyvňuje Mesiac a Slnko, ovplyvňujú nás aj ďalšie planéty. Zatiaľ čo naši predkovia ich zmeny a vplyv sledovali a oveľa viac vnímali, my sme v modernej dobe už často od tohto prepojenia s vesmírom odtrhnutí.

V nasledujúcom texte si však zhrnieme možné praktické závery, ako s minerálmi podľa svojho znamenia pracovať.

V podstate tak, ako čínska medicína odporúča posilniť či očistiť jednotlivé orgány podľa ročného obdobia, tak aj minerály sledujú zmeny vzhľadom na astrologickú sezónu. Napríklad Kali Phos, ktorá sa používa na doplnenie energie, je spojená so znamením Barana, teda jarným obdobím a typickou jarnou únavou. Nat Sulph, ktorá sa používa na odvodnenie, zase súvisí so znamením Býka, čo je obdobie, kedy je všeobecne vyššia vlhkosť vzduchu a aprílové počasie. Nat Mur používaná na dehydratáciu je priradená znameniu Vodnára, obdobiu, kedy je všeobecne sucho a chladno. A takto by sme mohli pokračovať.

Čo teda z odporúčaní doktora Careyho vyplýva?

Podľa toho, v akom astrologickom období sa nachádzame, sa môže zvyšovať naša potreba daného minerálu. Teda v januári mnoho z nás siahne po Nat Mur, v apríli zase po Kali Phos a tak ďalej.
Každý z nás je podľa astrológia ovplyvnený svojím dátumom narodenia a postavením planét a hviezd v tomto čase. Podľa astrológie sme v období okolo našich narodenín najviac oslabení a mali by sme podporiť svoju imunitu práve užívaním tkanivovej soli priradenej nášmu znameniu zverokruhu. Teda napríklad, ak ste Baran, odporučil by vám každý rok okolo svojich narodenín užívať Kali Phos.

Aký minerál je teda priradený ktorému znamenie?

Baran - Kalium phosphoricum

Býk - Natrium sulphuricum

Blíženci - Kalium muriaticum

Rak -Calcarea fluorica

Lev - Magnesium phosphoricum

Panna - Kalium sulphuricum

Váhy - Natrium phosphoricum

Škorpión - Calcarea sulphurica

Strelec - Silicea

Kozorožec - Calcarea phosphoric

Vodnár - Natrium muriaticum

Ryby - Ferrum phosphoricum