Najvhodnejšie kamene v tehotenstve, pri pôrode a po ňom

Obdobie tehotenstva je minimálne v jeho závere časom, kedy má žena často potrebu upokojenia, vyladenia sa s bábätkom a navodenia vnútornej harmónie. Na tieto účely môžu byť využívané meditácie a rôzne cvičenia, Bachove esencie alebo práve minerály. Drahé kamene môžu byť prostriedkom, ako zladiť vibrácie mamičky a bábätka, môžu dodať pocit ochrany aj dodať mamičke potrebnú energiu.

Ktoré kamene sa pre toto krásne, ale veľakrát aj náročné obdobie využívajú najviac? Jedným z hlavných kameňov, ktorý sa celosvetovo najviac používa pre bábätká a nosia ho preto mamičky už v tehotenstve, je práve baltický jantár, ktorý nájdete na týchto stránkach. Podporuje imunitu, tlmí bolesti, chráni pred respiračnými ochoreniami aj alergiami. Upokojuje a je tiež silným amuletom. S akými kameňmi ho však skombinovať práve v tehotenstve? Vybrali sme pre vás tie najviac odporúčané.

Ruženín

Ruženín je nepochybne kameň s tehotenstvom a materstvom najviac spájaný. Navyše ide o jeden z hlavných kameňov pre malé deti. Je symbolom nekonečnej lásky a priateľstva. Nevyjadruje len mileneckú lásku, ale skôr tú jemnú, materskú, platonickú. Otvára naše srdce pre nové vzťahy, a to aj pre vzťah s ešte nenarodeným dieťatkom. Zároveň harmonizuje, upokojuje, dodáva mier a optimizmus. Posilňuje empatiu, citlivosť, nežnosť a dôveru. Na fyzickej úrovni sa odporúča na činnosť pohlavných orgánov, ako podpora plodnosti, ďalej na činnosť srdca a obličiek. Podľa čínskych náuk má silný vzťah k srdcovej čakre. Zároveň však vďaka svojmu jemnému pôsobeniu ovplyvňuje všetky čakry a uvádza ich do vzájomnej harmónie. Z pohľadu astrológie sa najviac odporúča pre znamenia Rak, Býk a Váhy.

Akvamarín

Akvamarín je ďalším z kameňov, ktorý k obdobiu tehotenstva nepochybne patrí. Odporučili by sme ho predovšetkým úzkostlivejším mamičkám, ktoré ľahko podliehajú stresu a obávajú sa o zdravie dieťatka alebo majú strach z pôrodu, ale aj tým, ktoré bojujú s únavou. Akvamarín je kameňom, ktorý dodáva odvahu, energiu a hlavne optimizmus. Odbúrava stres a strach, prináša upokojenie a harmóniu. Zmierňuje obavy a chráni pred negatívnymi vplyvmi a emóciami z okolia. Svojou farbou pripomína upokojujúce morskú hladinu. Na fyzickej úrovni tlmí autoimunitné reakcie vrátane alergií a podporuje činnosť štítnej žľazy. Podľa čínskych náuk je spojený s krčnou čakrou, avšak opäť je vyzdvihovaný jeho ochranný vplyv na celú auru a harmonizujúca sila, ktorá napomáha všetkým čakrám. Odporúčame ho pre znamenie Blíženci, Váhy, Vodnár a Ryby.

Ametyst

Ametyst je symbolom premeny, preto je s obdobím tehotenstva a pôrodu úzko spätý. Ide predovšetkým o silný ochranný kameň, ktorý bol už v dávnych dobách používaný ako amulet. Chráni pred negatívnymi vplyvmi z okolia našu myseľ i telo a chráni nás aj pred stresom a duševnou bolesťou. Vedie myseľ k upokojeniu a používa sa pri meditáciách. Na fyzickej úrovni sa používa najmä pri bolestiach hlavy a migrénach, na podporu hormonálnej činnosti žliaz. Najväčšie využitie však má pre pokojný spánok a používa sa pri nespavosti, ktorá je v tehotenstve bežná. Podľa čínskej náuky podporuje činnosť krčnej a korunnej čakry, zároveň chráni našu auru pred negatívnymi vplyvmi z okolia. Odporúča sa pre znamenie Baran, Strelec, Lev.

Červený granát

Červený granát je predovšetkým symbolom silnej lásky. Má však tiež silnú schopnosť dodávať energiu, pomáha nám nabrať nové sily a podporuje regeneráciu nielen našich síl, ale aj celého tela. To preto je odporúčaný predovšetkým v závere tehotenstva a po pôrode. Navyše dodáva sebadôveru, mamičkám pri pôrode pomáha veriť si, že všetko zvládnu. Nabíja nás optimizmom a zmierňuje strach a depresiu. Na fyzickej úrovni podporuje činnosť červených krviniek, hormonálnu činnosť a činnosť srdca. Podľa čínskych náuk granát zosilňuje pôsobenie iných kryštálov, s ktorými je na šperku navesený. Zároveň prečisťuje čakry od negatívnych energií. Odporúča sa pre znamenie Baran, Lev a Škorpión.

Prosím, pozor. Všetky informácie v článku vychádzajú z ľudových múdrostí a skúseností, nejde o zdravotné tvrdenia. Používanie drahých kameňov neslúži ako liečba a nenahrádza lekársku starostlivosť či stanovenie diagnózy.